De originele film

De film Jumanji gaat over een magisch bordspel, dat vreselijke dingen kan aanrichten. Zodra de dobbelstenen gegooid zijn, is het spel begonnen en kan alles dat het spel aanricht alleen teruggedraaid worden door het spel te winnen. De spelers zullen dus zetten moeten blijven doen tot er een van hen de eindstreep heeft behaald.

Het spel vind de spelers

Vele hebben al geprobeerd het spel te verbergen of ervoor te zorgen dat het niet meer gevonden wordt. Dit zonder succes, wanneer er namelijk iemand in de buurt van het spel is hoort hij is zij het geluid van trommels. Hoe dichter de persoon bij Jumanji komt, hoe luider het geluid van trommels wordt. Zo zal het spel altijd weer gevonden worden door haar volgende slachtoffers. De spelers zullen door het spel heen erg veel gevaren moeten zien te trotseren, deze gevaren horen allemaal thuis in de jungle van Jumanji die zich in het spel bevindt.

De inhoud

De film opent in het jaar 1869 met het beeld van twee jongens die een kist begraven. In het jaar 1969 vind Alan Parrish de kist op een bouwplaats nadat hij het geluid van trommels hoort. Later die avond besluit hij het spel, dat zich in de kist bevond, te spelen met zijn goede vriendin Sarah Whittle. Bij haar eerste zet komt er een zwerm van vleermuizen vrij en bij de zet die Alan doet, wordt hij opgesloten in de jungle van Jumanji tot iemand 5 of 8 gooit. Pas na 26 jaar zijn er twee kinderen, Judy en Peter, die het spel weer vinden en begonnen te spelen. En na Alan bevrijdt te hebben en Sarah weer gevonden te hebben, beginnen de vier aan het voltooien van het onafgemaakte spel dat Alan en Sarah 26 jaar eerder gestart zijn.