De nieuwe film

Er gingen al jaren geruchten te ronde dat er een vervolg film gemaakt zou gaan worden of zelfs al in productie zou zijn. Deze geruchten begonnen rond 2012 en hebben sinds die tijd sterk aangehouden, zonder dat ze bevestigd of niet te recht verklaard, waren. Fans van de originele Jumanji waren, en zijn nog steeds, erg sceptisch of het vervolg wel zou kunnen tippen aan het origineel. Een andere reden dat er nu al kwaad wordt gesproken over de film, is de angst dat het origineel niet in waarde gelaten zal worden.

Gebaseerd op het origineel

Het vervolg op de film Jumanji uit 1995 zal eind 2017 in de bioscopen gaan verschijnen. De productie is al vol op gang en er zijn meerdere foto's van opnames gedeeld door de acteurs. Ook is al bekend dat de film technisch gezien geen vervolg of remake is, maar een film die gebaseerd is op het origineel. Dit wil zeggen dat het verhaal dat in Jumanji 1995 geëindigd is, niet door zal gaan maar op een andere manier gepresenteerd gaat worden. Ook al is het idee en het concept hetzelfde, de regisseur verzekerde de fans ervan dat de film gemaakt wordt met de uiterste respect voor het origineel en in nagedachtenis aan Robin Williams. Hij wilde er zelf streng op zijn, dat zijn film koste wat het kost geen schaduw zal werpen op de rol die Williams in het origineel speelde. Hoe dit in de film verwerkt gaat worden is nog niet bekend.

Tevreden fans

De woorden die de regisseur sprak over het origineel en de overleden acteur Robin Williams, hebben veel fans wel een andere kijk gegeven op het idee dat er een nieuwe versie gaat komen van de film Jumanji. Vele zijn er sinds kort veel positiever over, en steunen de film nu volop.