Personages 1995

De personages van het origineel

Jumanji heeft vier hoofdpersonages die de belangrijkste rol spelen door het verhaal heen. Er zijn nog meer bijpersonages die voorbij komen door de film heen.

Alan Parrish

Deze jongen van twaalf is erg vastberaden, hij wil graag laten zien dat hij voor zichzelf kan zorgen en dat hij zijn vader hier niet bij nodig heeft. Toch zal hij in moeten zien dat het gekibbel tussen hem en zijn vader hem niet veel verder gaat helpen. Zijn vader is het namelijk zat dat zijn zoon gepest wordt en niet voor zichzelf op wil komen. Wanneer Alan dit toch doet is het duidelijk dat zijn vader trots op hem is.

Sarah Whittle

Ze is de beste vriendin van Alan, ze heeft gevoelens voor hem maar dat durft ze niet te vertellen. Ze is namelijk het vriendinnetje van de jongen die Alan altijd pest. Ondanks dat gaat ze vaak en graag bij Alan langs om samen af te spreken. Op de avond dat de twee Jumanji gingen spelen kwam Sarah Alans fiets terug brengen die de pester van hem had gestolen.

Judy Shepherd

Een slimme jonge meid die veel over heeft voor haar jongere broertje Peter. Nadat haar ouders zijn omgekomen tijdens een ski trip, heeft ze de gewoonte aangenomen om grote leugens te vertellen om er zo voor te zorgen dat niemand weet hoe ze zich echt voelt.

Peter Shepherd

Hij is erg bereid om zijn mannetje te staan en probeert zijn angsten dit niet te laten beïnvloeden. Na het ongeluk van zijn ouders is hij, in tegen stelling tot Judy, erg stil en terug getrokken geworden. Hij blijft nu liever op de achtergrond en kijkt eerst toe hoe een ander hem voor gaat.

Terug naar overzicht